groot zwembad met herenhuis

Buitenzwembad

Buitenzwembad in de tuin, heerlijk!

Thermostar bouwt een buitenzwembad over vershillende manieren. Afhankenlijk van de wensen van de klant wordt er bepaald welke bouwmethode het meest geschikt is voor de bouw van uw buiten zwembad. Afwerking, constructie, inrichting, prijs, zijn allemaal factoren die invloed hebben op het gekozen bouwprincipe. Thermostar adviseert u graag over de mogelijkheden.

Weten wat een buitenzwembad kost?

Wilt u ook een prachtig buitenzwembad? We leveren buitenzwembaden in allerlei prijsklassen. Laat uw gegevens achter en we nemen contact op met u!

buitenzwembad: Overloopgoot

Een buitenzwembad met een overloopgoot is exclusief en heeft allure. Sommige onder ons noemen dit het mooiste zwembad wat er bestaat!
Een zwembad met een overloopgoot is exclusief en heeft allure. Het water loopt hierbij over de rand van het zwembad in de omliggende goot,(overloopgoot) waardoor het waterpeil gelijk staat aan het peil van de bestrating. Omdat er nauwelijks beweging aan de oppervlakte van het buitenzwembad is word het ook wel spiegelbad genoemd. Voor het onderhoud van het zwembad hoeft er geen extra werk gedaan te worden in vergelijking tot een skimmer zwembad. De overloopgoten kunnen regelmatig worden gereinigd door er een “vossestaart” doorheen te trekken die al het vuil meeneemt. Houdt u er rekening mee dat een buffertank voor het overloopwater ergens in uw woning of tuin dient te worden geïnstalleerd. In de buffertank komt het extra water wat nodig is om een overloopgoot zwembad te laten functioneren. Bijvoorbeeld wanneer u de filterinstallatie gaat terugspoelen, verdwijnt er water in de riolering. We willen dan niet dat het bad half vol staat. Vandaar de buffertank, waar dan voldoende wateropslag zit. De buffertank is ook altijd uitgerust met een automatische suppletie. Die zorgt ervoor dat na terugspoelen of verdamping het bad weer word bijgevuld tot een ingestelde waarde.
Overloopgoot zwembaden worden veel als binnenbad toegepast maar we zien ook steeds meer dat een buitenzwembad met een overloopgoot word uitgerust.

buitenzwembad: Skimmer

De meest gebruikte manier om een buitenzwembad in te richten is om het water te laten circuleren door een skimmer. Deze manier van water onttrekken aan het zwembad heeft tot gevolg dat alle vuil dat op de waterspiegel drijft, mee in de skimmer word gezogen. Zo draagt een goed uitgebalanceerd ontwerp een steentje bij aan het zuiver houden van uw zwembad. Bij een skimmer zwembad staat het water ongeveer 6 -7 cm. onder de rand van het zwembad.
Thermostar denkt graag mee over de inrichting van uw toekomstige privé buitenzwembad.
Een zwembad ingericht met een skimmer komt het meest voor. Het is mooi en een zeer betrouwbare manier om een zwembad in te richten. Het vuil word verwijderd via een mandje in de skimmer. Dit moet wekelijks in het zwembad seizoen geleegd worden.
Een skimmer zwembad is minder duur dan een overloop zwembad.

 

zwembad renovatie

‘U heeft een zwembad in de tuin, maar het is oud, en klaar voor een up grade’. Thermostar denkt graag mee in de mogelijkheden hoe het zwembad het best aangepakt kant worden. Soms is dat door engel alleen een lamellendek of een nieuwe filterinstallatie te plaatsen, in andere gevallen word het een ‘nieuw zwembad’. wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

Vraag een brochure aan

 

Een privé zwembad bij u in de tuin!

Thermostar bouwt reeds 20 jaar zwembaden en heeft een groot aantal tevreden klanten. De prefab bouwmethode is alom bekend en zorgt voor een snelle en korte bouwperiode voor uw privé zwembad. Met name de klanten die eisen stellen aan de tuin en het privé zwembad zijn bij Thermostar aan het juiste adres.

Vraag een adviesgesprek aan