energiezuinig zwembad. Bouwbesluit vraagt er om!

 

energiezuinig zwembad, dat is een Thermostar zwembad

Een energiezuinig zwembad ! Het bestaat nog niet maar met de huidige materialen en producten komen we ver. Neem nou als voorbeeld de frequentie gestuurde zwembadpompen. Deze verbruiken ongeveer 40% minder energie. Een ander voordeel van een dergelijke zwembadpomp is dat het geluid aanmerkelijk minder word waardoor u zelfs de installatie langs uw terras kunt maken zonder dat u last heeft van overbodig geluid. Als dit gecombineerd word met een energiezuinige warmtepomp (inverter warmtepomp met een COP van 13!!) scheelt dat al enorm met een zwembad van 5 jaar geleden. Dit is een enorme vooruitgang als het gaat om een energiezuinig zwembad. Een inverter warmtepomp schakelt in bij 0.1 graad temperatuur verschil en laat de motor op laag niveau draaien. Ook dit scheelt dus weer veel geluid en energie. Alles draagt bij aan een energiezuinig zwembad.

minder CHEMICALIËN door DA-gen waterbehandeling

De techniek staat niet stil en daar zijn we blij mee. Met het systeem van DA-Gen is het ook niet meer nodig om chloor aan het water toe te voegen. We zwemmen in ‘drinkwater’ wat heerlijk zacht aanvoelt. Daarbij word alles automatisch geregeld en kunt u via de Wifi uitlezen hoe warm het bad is, de lampen aan en uit zetten en de verwarming bijvoorbeeld aanzetten. Door dit systeem van DA-gen waar onder andere ook een frequentie geregelde pomp aan gekoppeld word zult u niet alleen besparen op energie maar ook op chemicaliën. En voor het milieu en jezelf hebben we ook wel wat over. Da-gen heeft een apart programma waar op een slimme manier met verwarming word omgegaan. ook dit bespaard vermogen om het zwembad warm te houden doordat het veel constanter word geregeld.

Gaat u een zwembad bouwen en moet dat een energiezuinig zwembad worden omdat u CO2 neutraal wil bouwen. Informeer dan naar de mogelijkheden bij Thermostar.