overloopgoot van zwembad van thermostar
overloopgoot zwembad met zwarte potdeksel planken op de achtergrond

Overloopgoot

Een exclusief zwembad!

Een zwembad met een overloopgoot is exclusief en heeft allure. Sommige onder ons noemen dit het mooiste zwembad wat er bestaat! Het water staat gelijk aan de bestrating of kan er zelfs in bepaalde gevallen zelfs als een blok uitsteken. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt, wij denken graag met u mee.

Spiegelbad

Een zwembad met een overloopgoot is exclusief en heeft allure. Het water loopt hierbij over de rand van het zwembad in de omliggende goot (overloopgoot), waardoor het waterpeil gelijk staat aan het peil van de bestrating.

Omdat er nauwelijks beweging aan de oppervlakte van het zwembad is word het ook wel spiegelbad genoemd. Voor het onderhoud van het zwembad hoeft er geen extra werk gedaan te worden in vergelijking tot een skimmer zwembad. De overloopgoten kunnen regelmatig worden gereinigd door er een “vossestaart” doorheen te trekken die al het vuil meeneemt. Dit hoeft overigens ook maar 1 keer per jaar en kan dus door ons worden verzorgd bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt aan uw zwembad.

Vraag een brochure aan

Installatie buffertank

Houdt u er rekening mee dat een buffertank voor het overloopwater ergens in uw woning of tuin dient te worden geïnstalleerd. In de buffertank komt het extra water wat nodig is om een overloopgoot zwembad te laten functioneren. Bijvoorbeeld wanneer u de filterinstallatie gaat terugspoelen, verdwijnt er water in de riolering. We willen dan niet dat het bad half vol staat. Vandaar de buffertank, waar dan voldoende wateropslag zit. De buffertank is ook altijd uitgerust met een automatische suppletie. Die zorgt ervoor dat na terugspoelen of verdamping het bad weer word bijgevuld tot een ingestelde waarde.
Overloopgoot zwembaden worden veel als binnenbad toegepast maar we zien ook steeds meer dat een buiten zwembad met een overloopgoot wordt uitgerust. Ook voor een buffertank kunt u zich voorstellen dat die minimaal eens per 2 jaar word gereinigd aangezien ook daar anders vuil gaat verzamelen.

Maak een afspraak