modern zwembad met opstaande rand

Randtegel

Randtegels maken het zwembad af!

De randafwerking / randtegel is van cruciaal belang voor de uitstraling van uw zwembad. Thermostar en haar partners hebben diverse materialen waarmee uw bad kan worden afgewerkt. Natuursteen, hardhout en RVS behoren tot de mogelijkheden. Er zijn ook tal van randtegels mogelijk. De randtegel is er in diverse diktes en afmetingen, er is zelfs een randtegel speciaal voor een overloopgoot.

Laat u adviseren!

Informeer naar de mogelijkheden zodat ook bij u de randafwerking / randtegel uw zwembad de mooie uitstraling geeft die u verlangt

Randafwerking maakt uw zwembad af!

Wij zeggen altijd dat een zwembad zonder randafwerking nog geen zwembad is. Een zwembad krijgt  de allure door een mooie afwerking die goed in de tuin past. Een mooie randafwerking kan door u zelf worden uitgekozen, maar wat we steeds vaker zien is dat een tuinarchitect mee denkt om het zwembad met randtegel mooi in de tuin te laten passen. U kunt bij Thermostar diverse modellen randtegels bekijken en bestellen voor uw zwembad. Alle randtegels zijn antislip modellen waardoor het veilig is om ze te gebruiken.

Vraag een brochure aan

randafwerking leggen

Een randtegel kan op verschillende manieren worden gelegd. meestal gebeurt dit in de specie op de zwembadrand. Aangezien het zwembad rondom is aangestort met stabilisatiezand kunnen we daar de specie van de randtegels op aanbrengen. Het aanstorten van stabilisatiezand rond het zwembad heeft als voordeel dat het zwembad gestabiliseerd in de grond zit, dat er geen leidingwerk kan verzakken maar ook natuurlijk dat de randregel die we aanbrengen niet meer gaat na zakken. Dat is wel een veelvoorkomend probleem van zwembaden die bouwkundig worden gemaakt maar zonder stabilisatie zand rond het zwembad. Thermostar werkt alleen maar op deze manier zodat er alles voor lange tijd goed word gemonteerd.

 

RVS rand

Wat ook tot de mogelijkheden behoort is een is een RVS rand. Die word dan om het zwembad heen gemonteerd. Dit is altijd maatwerk. Het voordeel is dat een normale bestrating dan tegel de RVS afwerking word gemonteerd, zodat er toch nog een ronde gladde afwerking is rond het bad die niet scherp is als we uit het zwembad komen. Een RVS rand is een strakke oplossing aangezien er een perfecte uitsnede komt in de bestrating. Aangezien het zwembad maatwerk geleverd word kunnen we voor iedere mogelijkheid een oplossing bieden. Soms is het namelijk nodig dat een zwembad net 10 cm. breder moet zijn om binnen een bepaalde maat randtegels te vallen.