mooi zwembad in een tuin met waterval gebouwd door thermostar

Skimmer

Circulatie door een skimmer

De meest gebruikte manier om een zwembad in te richten is om het water te laten circuleren door een skimmer. Deze manier van water onttrekken aan het zwembad heeft tot gevolg dat alle vuil dat op de waterspiegel drijft, mee in de skimmer word gezogen. Het water gaat daarna naar de filterinstallatie waar het water gezuiverd word. Dit kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld Automatische waterbehandeling met DA-gen. Na het filterproces kont het water weer terug in het zwembad via de inspuiters. Zo draagt een goed uitgebalanceerd ontwerp een steentje bij aan het zuiver houden van uw zwembad. Bij een dit type zwembad staat het water ongeveer 6-7 cm. onder de rand van het zwembad. De meeste zwembaden zijn van het bovenstaande type zwembad. Dit heeft voornamelijk te maken met de prijs van een zwembad. Het overloopgoot zwembad is dan toch echt aanzienlijk een stuk duurder.

Vraag een brochure aan

hoge waterlijn met skimmer

Thermostar denkt graag mee over de inrichting van uw toekomstige privé zwembad.
Een zwembad ingericht met een skimmer komt het meest voor. Het vuil wordt verzameld in een mandje waarna dit via de bovenkant verwijderd kan worden. Dit moet wekelijks in het zwembad seizoen geleegd worden. De skimmer zwembaden van Thermostar worden allemaal afgemonteerd volgens het principe ‘hoge waterlijn’.  Standaard heb je  al snel 10 / 12 cm. diepte nodig om goed te kunnen functioneren. Hierdoor blijft er veel zichtbaar van de wanden en ontstaat er dus een lage waterstand. Bij de ‘hoog water’ skimmer word dit gereduceerd met bijna de helft tot een minimum van wat nodig is. Dit ziet er erg mooi uit. Een ander voordeel is dat er minder vuil aan de wanden kan blijven kleven. Dit laat zich overigens prima verwijderen door middel van een beetje schoonmaakmiddel (niet agressief) en een zacht sponsje.

Neemt u gerust contact met ons op, Thermostar legt u graag meer uit over de mogelijkheden van een skimmer zwembad.

Maak een afspraak

Skimmer – CTA Welk type zwembad zoekt u

Welk type zwembad zoekt u?

Binnenzwembad

Een binnenzwembad is het toppunt van luxe in huis. Het is belangrijk dat het zwembad en de zwembadruimte goed op elkaar zijn afgestemd. Een goede ontvochtiging is erg belangrijk voor de luchtkwaliteit in de ruimte.

Lees meer

Buitenzwembad

Thermostar bouwt een buitenzwembad op verschillende manieren. Afhankenlijk van de wensen van de klant wordt er bepaald welke bouwmethode het meest geschikt is voor de bouw van uw buiten zwembad.

Lees meer