langwerpig zwembad in de tuin bijna zwemvijver

Zwembadfolie

Techniek zwembadfolie

Thermostar zwembaden worden waterdicht gemaakt met folie. De folie is 1,5 mm dik en gewapend met een kunststof vezel. Thermostar geeft 10 jaar garantie op de waterdichtheid van de folie, maar in de praktijk gaat deze vaak makkelijk 20 jaar mee. De zwembadfolie word afgewerkt met een speciale acryl laag waardoor aanhechting van vuil word geminimaliseerd. Verder zal deze folie ook veel gemakkelijker schoonmaken dan een andere normale folie. Nog wat voordelen van deze acryl vernis laag zijn dat de folie veel beter bestendig word tegen UV licht waardoor het verouderingsproces langzamer intreedt.

Kleuren

Zwembadfolie is verkrijgbaar in vele kleuren. De meest gebruikte kleuren van nu zijn wit, grijs, en antraciet. Andere kleuren zijn uiteraard ook mogelijk, maar iets minder trendgevoelig. Het donkerblauw wat vroeger veel werd gebruikt zien we eigenlijk nergens meer terugt.

Vraag een brochure aan

Afmetingen

Het voordeel aan folie is dat er iedere afmeting denkbaar is en dat de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt zijn. Aangezien een Thermostar zwembad een maatwerk zwembad is, is folie een voor de hand liggende keuze om hier het zwembad mee waterdicht te maken. Folie is een heel mooi materiaal, Behalve dat het lang meegaat kun je er ontzettend strak mee werken. Thermostar last de folie strak in de hoek wat een erg mooi resultaat geeft. Verder word er op de bodem van het zwembad, waar de folie tegen elkaar gelast moet worden, een strakke stuit las gemaakt. Dat heeft als voordeel dat er een vlakke vloer is. Normaal word de folie over elkaar heen gelegd waardoor er een ‘naad’ in het zwembad ontstaat. Met de manier van Thermostar is dat niet nodig.

Het kost veel tijd om het zo te verwerken maar het geeft wel een heel mooi resultaat. En dat is waar Thermostar voor gaat! Wilt u weten hoe dit er uit ziet? vraag dan nu informatie aan.

Maak een afspraak