blauwe mozaïek tegels in binnenzwembad

Zwembadverlichting

Zwembadlverlichting

Verlichting / lamp in een zwembad zorgt bij avond en nacht voor een sprookjesachtig effect. Er zijn echter diverse zwembad lampen verkrijgbaar om uw zwembad te verlichten. Veel gebruikt is de 300 watt zwembadlamp en de Led verlichting. Er is een groot verschil tussen deze twee verschillende zwembadlampen, daarom hebben we voor u de verschillen in kaart gebracht.

Meer weten over zwembadverlichting?

Dat kan! Neem contact met ons op en we vertellen u alles over de mogelijkheden.

Normale zwembadlamp

Deze lampen moeten met een inbouwhuis in de wand van het zwembad worden gemonteerd. Dit kan dus normaal gezien alleen tijdens de bouw van het zwembad. De zwembadlamp geeft een direct stralingslicht, zodanig dat het reliëf op het glas van de lamp zichtbaar wordt. De zwembadlamp heeft een beperkt aantal branduren en is vaak na een paar jaar een keer kapot. Het voordeel van deze zwembadverlichting is dat ze niet zo duur zijn waardoor het een veel gebruikte manier van verlichting is. In veel gevallen voldoet de normale lamp (300W halogeen) perfect. Steeds vaker word echter voor de LED lamp gekozen ( bij een renovatie van het zwembad) omdat hier meer mogelijkheden mee zijn.

Vraag een brochure aan

Led verlichting

Led verlichting is alweer een aantal jaar op de markt. De ontwikkeling gaat erg snel en deze zwembadverlichting word al snel goedkoper. De led verlichting geeft omgevingslicht, dat wil zeggen dat er zeer mooie spreiding is van het licht in het water (geen lichtbundel vorming). De licht intensiteit van de led verlichting wordt weergegeven in lumen. Dit is belangrijk om te weten, aangezien het prijsverschil anders erg groot kan lijken. Er zijn namelijk diverse uitvoeringen op de markt, van weinig lumen (600 ) oplopend naar veel lumen (2200). Er is ook nog een verschil in led lampjes. Er bestaan speciale power leds van 3W per stuk. Laat u niet verleiden door types die tientallen en zelfs honderden kleine leds van bv 0,06 W aanbieden. Het totale Wattage kan dan wel oplopen, maar deze kleine leds verspreiden hun licht maximaal 1 tot 2 meter in plaats van 4 tot 8 meter bij de powerleds.

vervangings lamp

Voor de meeste bestaande zwembaden is het mogelijk om een led zwembadlamp in te bouwen. In de meeste gevallen zijn de Led lampen uitgevoerd met een platte achterkant waardoor inbouw soms makkelijker is.

Wilt u meer weten over zwembadverlichting informeer dan naar de mogelijkheden bij Thermostar Zwembaden.