filterinstallatie met zandfilter

Zwembadverwarming

zwembadVerwarming met een cv-ketel

Zwembadverwarming middels een warmtewisselaar en een cv-ketel is erg betrouwbaar en in de koude periode veruit de goedkoopste. Er kan dus ook 12 maanden per jaar worden verwarmd zonder dat de prijs per kW varieert. Dit wordt het meest toegepast bij een zwembad van Thermostar. Let op, er dient dus wel een gasleiding naar de filterinstallatie te worden gebracht om een cv ketel mogelijk te maken. In de meeste gevallen voldoet een warmtewisselaar van 40.000 Kcal in combinatie met een cv ketel van ongeveer 16 kW. Het is een perfect en relatief goedkoop systeem voor de verwarming van uw zwembad.

Titanium warmtewisselaar bij zout water

Bij zout water dient er een titanium warmtewisselaar te worden gemonteerd omdat het RVS anders kapot zal gaan door corrosie. Het zout tast de warmtewisselaar aan.

Vraag een brochure aan

Zonne-energie

Uw zwembad word door middel van solarmatten of een lamellendek met zonne /solar functie verwarmd. Dit is een perfecte zwembadverwarming voor mensen die niet meer dan het zomerseizoen willen zwemmen. Nadeel is echter wel dat u dus volledig van de zon afhankelijk bent. Daarom is het van wezenlijk belang dat u het zwembad op de meest zonnige plaats in de tuin legt. 3 tot 4 uurtjes minder zon op een dag en de temperatuur van uw zwemwater zakt meteen 1 tot 2 graden C°. In een zwembad is dit veel en heel goed merkbaar!

Maak een afspraak

Gratis energie

Het zonne-energie systeem wordt uitgerust met een sensor op de solar matten en een sensor in het leidingwerk om de zwembadwater temperatuur te meten. Deze sensors geven de meetgegevens door aan de regelunit van het zonne / solar energie systeem. Op basis van de gegevens word er door het zonne / solar energie systeem een automatische motorklep aangestuurd waardoor het mogelijk is om alleen maar zwembadwater over het zonne / solar energie systeem te laten lopen als het ook daadwerkelijk energie oplevert. Bij een regenbui zal de motorgestuurde klep dus automatisch dicht gaan waardoor afkoeling niet mogelijk is.

Warmtepomp

Een warmtepomp voor je zwembad is een ideale zwembadverwarming. Het is relatief een goedkope manier van verwarmen. Thermostar heeft een aantal modellen zodat er altijd een passende oplossing is.
Dit is mogelijk omdat de warmtepomp in een zeer gunstige verhouding, (geleverde energie tegenover stroom) warmte levert aan uw zwembad. Een warmtepomp is bijna overal toepasbaar als er maar een stroomkabel naar toe kan. Een goede warmtepomp heeft een COP van 5 / 6. Dit is een verhoudingsgetal waarbij er word aangegeven hoe het rendament van de warmtepomp is in verhouding tot de stroom opname. De moderne inverter warmtepompen hebben zelfs een COP die nog veel hoger is.
De zwembad watertemperatuur kan door een warmtepomp heel gemakkelijk worden opgevoerd naar 30 graden. Laat vooraf wel eerst een berekening maken zodat u de juiste warmtepomp heeft die past bij de inhoud van uw zwembad. De inverter (frequentie geregelde warmtepompen) warmtepomp is nog stiller en vooral energie zuiniger. De COP van een inverter warmtepomp kan oplopen tot 12 / 13. Dit is een geweldig rendement en hiermee word echt een sprong gemaakt in het energie zuinig verwarmen van een zwembad.